Roomboter kerstkransjes

Square

Wanneer de kerstperiode begint kan ik niet van de roomboter kerstkransjes afblijven, maar wist je dat deze heel makkelijk te maken zijn? Deze zelfgemaakte koekjes zijn nóg lekkerder dan die uit de winkel.

Ingrediënten:

Deeg

  • 1 eidooier
  • 300 gr bloem
  • Snuf zout
  • 160 gr witte basterdsuiker
  • 215 gr roomboter
  • Rasp van een halve citroen

Afwerking

  • 1 geklutst ei
  • Amandelschaafsel en/of suikerparels

Bereiding:

Voeg de boter, witte basterdsuiker, snuf zout en citroenrasp samen in een kom. Kneed door elkaar met je handen. Voeg de eidooier toe en meng door het beslag tot het is opgenomen. Voeg als laatst de bloem toe en kleed tot een deegbal. Verpak de deegbal in plasticfolie en laat een uur rusten in de koelkast.

Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden.

Haal je deegbal uit de koelkast en kneed even kort door zodat je de plak kunt uitrollen van ong. 5 mm dikte. Steek met een koekjesuitsteker de koekjes uit. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Steek daarna een kleiner rondje uit, uit het midden.

Kluts een ei en bestrijk de koekjes hiermee. Maak de koekjes af door ze te bestrooien met amandelschaafsel en suikerparels.

Bak de koekjes af in 14-16 minuten op 175 graden. Laat ze volledig afkoelen voordat je ze serveert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.