bananencake
Bakken,  Recepten

Easy bananencake

Deze easy bananencake maak ik wekelijks! Het is ontzettend makkelijk en ook nog eens (semi) gezond. De rijpe bananen geven een zoete smaak aan de cake en ik voeg ook nog twee eetlepels honing toe, daar wordt ‘ie ook lekker sticky van.

Aan dit basisrecept kun je allerlei ingrediënten toevoegen die je zelf lekker vindt. Ik heb deze gemaakt met crunchy walnoten! Heerlijk als ontbijt met wat kaneel en yoghurt of als tussendoortje met een kopje thee. Mijn beste vriendin wordt in ieder geval heel blij als ik een stukje meeneem!

Ik gebruik voor deze bananencake altijd de broodvorm van Jamie Oliver, maar je kunt ook een cakevorm gebruiken.

bananencake

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen (of vier kleintjes)
  • 3 eieren
  • 150 gr speltbloem (patentbloem of tarwebloem kan ook)
  • 2 el honing
  • 1 zakje bakpoeder
  • 75 gr walnoten

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Prak de bananen in een grote kom, voeg de eieren stuk voor stuk toe en mix tot een beslag, er mogen best wat stukjes banaan in zitten. 

Voeg daarna de speltbloem, bakpoeder en honing toe. Gebruik een spatel om de droge en natte ingrediënten door elkaar te spatelen. Hierdoor behoud je luchtigheid in de bananencake.

Voeg als laatste de walnoten (en eventueel andere ingrediënten zoals chocolade, noten, rozijnen) toe en spatel door het beslag. 

Zet de bakvorm in de oven en bak de bananencake in circa 40 minuten af.

bananencake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.