blauwe bessen muffin
Bakken,  Recepten

Blauwe Bessen Muffins

Ken je die heerlijke moist muffins van Starbucks en Bakker Bart? Ik kreeg het dus nooit voor elkaar deze na te maken, totdat ik het recept uit Donna Hay probeerde! Ik heb het recept aangepast, wat suiker, extra zure room en een vleugje kaneel toegevoegd om deze blauwe bessen muffins nóg lekkerder te maken.

Het is eigenlijk een heel makkelijk recept, met producten die je gewoon bij de supermarkt kunt halen. Je mixt de natte ingrediënten, de droge ingrediënten en voegt ze samen. Het beslag moet je zo kort mogelijk mixen om de luchtigheid te bewaren, daarom gebruik ik altijd een spatel om de ingrediënten samen te voegen.

De benodigdheden:

  • 300 gr patentbloem (gezeefd)
  • 2 tl bakpoeder (gezeefd)
  • 180 gr kristalsuiker
  • 250 gr zure room
  • 2 eieren
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 190 gr blauwe bessen (vers of diepvries)
  • snufje kaneel

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden (gasstand 4). Meng de droge ingrediënten suiker, bloem, kaneel en bakpoeder in een kom. Mix een andere kom de zure room, eieren en zonnebloemolie tot een glad beslag. Voeg daarna de natte en droge ingrediënten samen en spatel tot alles net is gemengd. Zoals gezegd hoeft het geen glad beslag te worden. Spatel niet te lang, dan spatel je alle luchtigheid uit de muffins. Voeg de blauwe bessen toe, spatel nog een aantal keer door. Schep het beslag in de vormpjes en zet 40 á 50 minuten in de oven. Je kunt 12 muffins maken met het beslag.

Tips:

  • Zet de muffinvormpjes in een muffinbakvorm voor extra stevigheid. De muffins behouden zo hun vorm en worden gelijkmatig gaar.
  • Je kunt zelf hele leuke tulp muffinvormpjes maken van bakpapier. Bekijk hier een tutorial.
  • Gebruik een juslepel om de muffinvormpjes te vullen, dit is echt handig!
  • Je kunt gewoon bevroren blauwe bessen aan het beslag toevoegen, deze zakken niet naar de bodem.

blauwe bessen muffin blauwe bessen muffin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.